Sökandet efter den perfekta ridskolan

05 februari 2020
william_eriksson

Är du intresserad av att lära dig rida? Eller är det kanske dina barn som hittat lusten att umgås med dessa stora fyrbenta varelser? Det finns inget mer fantastiskt än att i harmonisk och samlad galopp röra sig fram genom skog och över fält, eller flyga över hinder på en bana. Men vägen till denna drömbild är lång och vikten av att välja rätt ridskola till nybörjaren kan inte betonas nog. Det finns olika ridkurser i stockholm att välja mellan. Hoppning och dressyr är dom populäraste.

 

Säkerheten först

Det är viktigt att ridskolan ni väljer alltid sätter säkerheten först. Det finns ett ordspråk som säger att du inte är en riktig ryttare före du ramlat av 100 gånger. Det är inte sant. Märker du att elever ramlar av vid varje tillfälle så är det dags att ta ett samtal med ridinstruktören. Barn och nybörjare ska inte utsättas för galna prövningar på hästen utan sakta hitta sin balans och lära sig kommunicera med djuret. Att sakta avancera ger en trygg ryttare som blir duktig från grunden och kan avancera i sporten på ett lustfyllt sätt.

 

 

Hästarnas fysik

Hästarna på en ridskola ska vara väl inridna och ha god fysik. Detta för att dom ska må bra som ridskolehästar men samtidigt möjliggör det en god inlärning för eleverna. För den oerfarna betraktaren är det svårt att beskriva vad man letar efter. Hästar har personlighet och ser fysiskt olika ut. Dom kan vara lata och dom kan vara pigga. Tjatar ridläraren på att eleverna ska samla hästarna och få dem att gå på tygeln och det tjatet aldrig tar slut så kan det vara ett tecken på att hästen är otränad och därför inte lämplig för nybörjare. En häst som kastar, bockar och sparkar har ofta ont någonstans och bör därför inte ha en nybörjare på ryggen.

Fler nyheter

07. november 2023

Vad är CrossFit