Lär dig rida på skola i Stockholm

25 februari 2021
patrick pettersson

Hos en ridskola i Stockholm kan man lära sig allt om hästar och om ridkonsten. Hit kommer elever i alla möjliga åldrar, kunskapsnivåer och intressenKanske är det för att man gärna vill lära sig rida eller så har man ridit förut och vill komma igång igen. 

Det finns även de som redan är aktiva och som nyttjar möjligheten att underhålla sitt intresse och lära  sig ännu mer. På en ridskola brukar det därför finnas lektioner i ett flertal olika nivåer, så att alla kan få en chans att lära sig rida på sin nivå. 

Olika slags hästar

Precis som det finns olika slags människor och ryttare så finns det olika slags hästar. Först och främst brukar man välja häst efter storleken på ryttaren. Det är viktigt att såväl häst som ryttare passar bra ihop så att alla lektioner blir trevliga och lättsamma, men det finns även hästar som har olika lynne. 

Det kan innebära att en del hästar passar bättre för lite mer ovana ryttare än andra. Därför bör man även ta hänsyn till detta, så att det blir en fungerande kombination. Precis som ryttaren kan även hästen ha olika slags utbildning. Det är lätt att märka när man rider ifall det är en häst som är utbildad eller inte.

Som ett par

Om man äger en egen häst så kan man också ta med sig den för lektioner på ridskolan. Det blir då en lektion där man tillsammans med sin häst motionerar och lär sig en mängd olika nya saker. Inom ridsporten finns det hoppning, dressyr och fältritt. Men det finns även ett flertal andra sporter och sätt att rida på. Det viktiga är att man har roligt och att man lär sig själv och sin häst ny kunskap, samtidigt som det är god motion för såväl hästen som ryttaren.

Fler nyheter

07. november 2023

Vad är CrossFit