Gröna greener och fågelkvitter

04 november 2019
admin

Bilden av den perfekta golfrundan är ofta att den består av de perfekta slagen, levererade av koncentrerade människor i snitsiga golfkläder. Men många söker sig till golfen för naturupplevelsen och motionen. En runda på arton hål tar sina modiga timmar och det är långa sträckor som golfskorna får nöta för att komma till sista hålet. För att inte tala om att bollen ju också ska slås iväg, gång på gång. En rörelse som kan få även den mest vältränade att känna av muskler den inte visste fanns.

 

 

En social sport

 

Förutom naturupplevelser och motion så är också golf en i allra högsta grad social sport. Eftersom man går fyra personer per boll, vilket betyder att fyra personer spelar tillsammans, så kan man få träffa många nya bekantskaper på sina rundor. Upplägget med fyra per boll och att man rör sig långa sträckor, gör att man får god tid att på ett enkelt och naturligt vis falla in i samtal om stort som smått. Kanske fortsätter man till och med samtalet efter golfrundan med att ta en kaffe eller en god lunch på golfklubbens restaurang.

 

Golfklubbar i Sverige

 

Vårt land formligen kryllar av golfbanor som den 18 hålsbana i Jönköping som man kan passera om man är ute och kör på de småländska vägarna. Om man vill bli medlem i någon av golfklubbarna så är det bara att ta kontakt med dem och se vilka regler och priser som gäller hos just dem. Ofta finns det också träningsbanor där man kan spela även om man ännu inte tagit det gröna kort som är golfarnas körkort och som öppnar dörren till 18 hålsbanan. 

 

Gammal, ung, mittemellan; golf välkomnar alla som vill spela på alla nivåer. Inte ens kryckor eller rullatorer stoppar den inbitne golfaren. Och golfklubbarna erbjuder gemenskap. En sport som verkligen är för alla. 

Fler nyheter

07. november 2023

Vad är CrossFit