Börja på ridskola

14 november 2019
admin

Vem gillar inte hästar? De är vackra och ståtliga djur som människor haft ett band till i tusentals år. Om man alltid drömt om att börja rida men aldrig tagit tag i det hela, är det här tecknet man behöver för att äntligen ta steget och kontakta en närliggande ridskola!

 

Hästen- ett ståtligt flockdjur

Hästar är mäktiga och starka djur. De är väldigt sociala, och ska därför helst hållas i hagar med flera andra hästar. Hästar är med andra ord flockdjur. De vill ha kontroll över sin miljö och mår som bäst när de lever med rutiner. Som nybliven hästskötare eller ägare är det därför viktigt att tidigt skapa rutiner med sina hästar, och sedan hålla sig till dem så gott det går. 

Om man funderar på att börja rida är ovan nämnda saker bra att känna till, men om man börjar gå på ridskola kommer man få all nödvändig information man behöver för att bli en bra ryttare och hästens bästa vän. Att gå på ridskola handlar inte bara om att spendera tid på hästryggen, det handlar också om att ta hand om hästen med allt vad det innebär. Det innebär allt från att borsta manen till att sopa i stallet. Hur man gör allt detta på rätt sätt får man lära sig med tiden. 

En hobby för alla

Alla kan rida, oavsett ålder eller fysik. Det är en hobby som ger både fysisk och psykisk träning, samtidigt som de flesta har riktigt kul i stallet och på hästryggen! Allt som krävs är en vilja att lära sig, och en kärlek till hästarna. Ridning har blivit allt mer populärt de senaste åren, och det finns numera ridskolor i de flesta svenska städer. Om man letar efter en ridskola i stockholm är kanske Swartlings ridskola ett alternativ. De erbjuder gruppridning såväl som kurser och ridläger. 

Fler nyheter

07. november 2023

Vad är CrossFit